1 / juliol / 2014 (Aljezur, Portugal)

1. Conferència Ibèrica de Piscines amb tractament biològic

Les piscines de tractament biològic han estat molt ben acceptades en els països d'Europa Central, com Alemanya, on hi ha fins i tot algunes piscines públiques amb depuració biològica que arriben a ser capaces de tenir 5.000 visitants per dia. A Portugal i Espanya la majoria d'aquestes piscines existents són projectes privats d'ús familiar, tot i així comencen ha haver-hi ja alguns projectes per a l'ús turístic.

Amb l'aparició dels primers projectes públics a la Península Ibèrica, encara en estudi, el GIABN va sentir la necessitat de convidar a aquesta conferència a Aljezur.
Les piscines de tractament biològic seran el tema central del primer Congrés Ibèric de piscines públiques amb tractament biològic, el 30 de setembre, a Aljezur, organitzada pel Grup Ibèric de Bany Naturalitzat, GIABN.

L'objectiu de la conferència és informar als projectistes, dissenyadors, i organismes públics sobre la gestió i els assumptes sanitaris de les piscines amb tractament biològic i fomentar el diàleg entre els projectistes, científics i entitats públiques.

El programa se centra en temes com l'eficàcia dels sistemes de tractament biològic, i la bacteriologia i limnologia de les piscines públiques amb tractament biològic. Els ponents procedeixen d'Alemanya, Espanya, Portugal i Itàlia, i s'abordaran també qüestions de suport financer per a aquestes installacions públiques.
Un alcalde parlarà sobre la gestió de una piscina pública amb tractament biològic en el seu municipi. El GIABN presentarà una proposta de directrius per a Portugal i Espanya com una eina de regulació d'aquests equipaments a la península Iberica.

L'absència d'una legislació nacional aplicable a les piscines amb tractament biològic a Portugal i Espanya, és responsable de la manca de base per al marc jurídic adequat és en el procés de concessió de llicències o de autorització dels mateixos.

El Grup Ibèric de bany naturalitzat GIABN és una associació binacional de professionals en la planificació i construcció de piscines amb tractament biològic. El grup està obert a professionals, així com per als desenvolupadors de projectes, propietaris i amics d'aquestes piscines.

Download: Programa preliminar del conferència (330 kB)